I regn og slud går popup-strikkerne ud!

Tirsdag aften den 26. april 2016 mødtes vi på Cafe Cadeau på HcØrstedsvej, en cafe, som er drevet af frivillige.
Popup strik havde fået Birgit Bonnichsen, som er stifter og leder af fairtrade projeketet White Nile Cotton, til at komme og fortælle om projektet og dets historie.

På trods af det dårlige vejr var 27 popup-strikkere mødt op (nogle kom endda sat hinanden i stævne tidligere end Popupmødet), og vi havde en rigtig hyggelig aften.
Carsten – Popupchefen – bød velkommen og talte kort om aftenens progam:

Cafe Cadeau
Først fortalte Anjnelli (fra Filipinerne), som er deltidsleder af frivilligprojektet på cafeeen, om cafeen og dets arbejde med integration og kulturmøde. Andreas (fra Danmark) fortalte lidt om at være frivillig og teamleder på cafeen. Link til cafe

White Nile Cotton
Derefter var det Birgit, som dels viste lidt billeder fra Uganda og bomuldsmarkerne, dels havde føle-prøver med, både af det ukartede, det kartede og det spundne bomuld.
Hun fortalte om hvordan projektet var startet, de udfordringer det er at starte et projekt i Afrika, og de fornøjelser der er kommet ud af det. Det er hårdt arbejde, men det ser ud til at kunne blive en levedygtig og ikke mindst bæredygtig produktion.
Der er dog også markedsføringsudfordringer her i Danmark, og det var rigtigt dejligt at høre forskellige popupstrikkere komme med forslag og tilbyde deres hjælp.

Birgit havde garn med, som kunne købes – og det blev købt! Link til White Nile Cotton

Plastic Change
Carsten sluttede aftenens program med at fortælle lidt om et fælles-projekt som Knitwork og White Nile Cotton har indgået sammen med den danske organisation Plastic Change.