PopUp Strik på Politi Museet

Mandag den 27. april 2015 blev der afholdt PopUp Strik første gang… Det var jo spændende også fordi vi ikke anede hvor mange eller om nogen ville dukke op. Men nogen kom – heldigvis

22 skønne strikkende og hæklende mennesker dukkede op for at se hvad PopUp Strik var for noget. Der var både nogen der kom en lille gruppe sammen og nogle der kom uden at kende nogen overhovedet. Tusinde tak til jer alle sammen det var dejligt at se jer .

Stedet for den første PopUp Strik var Politi Museet på Fælledvej, som venligt havde åbnet museet gratis for os og stillet med historiestuderende Lasse, som var både en vidende og medrivende fortæller.

Da vi fornemmede at alle var ankommet bød vi velkommen og så gik vi opdagelse på museet. En af vores favoritter var helt klar Politimotorcyklen, som man kunne prøve at sidde på og det skulle Elisabeth da! Der var også flere andre der prøvede, du kan se billederne på Instagram under hashtagget #popupstrik

Mordrummet
Et andet spændende sted, men også uhyggeligt var Mordrummet. Det var bestemt ikke for børn, med montre med bevismaterialer og skuffer med gamle uopklarede sager.
Selve bygningen museet ligger i er den oprindelige Station 6 – en af de første politistationer der blev oprettet i København i slut 1800’erne. Ydrevæggene, den gamle sten trappe og dele af inventaret – blandt andet modtagelsen som vi sad og strikkede i (se længere nede) – var original.

Da vi havde gået lidt rundt, satte vi os samlet nede i den gamle modtagelse. Hvor vores guide, Lasse, fortalte om de første politistyrker, om Nørrebros tilblivelse i 1860’erne, hvordan livet som politibetjent var i slutningen af 1800-tallet og politiet under 2. verdenskrig. Og så selvfølgelig også kvinder i politiet, som overraskende nok først kom med Grundloven og først i 1960’erne kom der decideret kvindelige betjente.
Alt imens Lasse fortalte, sad vi og strikkede og hæklende og stillede spørgsmål.

Kaffe og garn
Så var det blevet kaffe og kage tid, som vi tog ovenpå i museets kaffestue. Der blev der strikket, hæklet og snakket, blandt andet om hvor det kunne være næste gang – og pludselig var tiden var gået.

Tusinde tak til alle jer der kom. Vi glæder os til at se alle dem der er interesseret igen den 26.