Gadepoet Maja Petrea Fox

Den 26. maj var der igen PopUp Strik, denne gang med gadepoeten Maja Petrea Fox (link til maja: http://majapetreafox.blogspot.dk/) i Indreby Kulturhus på Charlotte Ammundsens plads (hvor der for øvrigt også skal være strikkefestivalen KnitWork til september).

Maja er 24 år og beskriver selv sine digte som historier fra storbyen. Hun er blevet sammenlignet med Bukowski og Túrell, men hun har helt sikkert sit eget udtryk, selvom det er nemt at se sammenligningen. I fredags havde hun forlagsdebut på digtsamlingen Åben.

Til PopUp Strik sad vi i salen og strikkede, mens Foxy Lady, som hun også kaldes, læste op af sin digtsamling Åben. Løbende kunne vi stille sprøgsmål og Maja delte rundhåndet ud af sine refleksioner om skriveprocesser som drives af tømmermænd, om at skulle skære i sine tekster i forbindelse med forlagsudgivelse og livet som digter i al almindeligehed.

Maja skabte en virkelig fin og tæt stemning trods vi alligevel var 35 mennesker i salen og at hun er vant til at optræder med et jazzband på jazzklubber. Stor tak til Maja for at stille op og dele ud af sine digte og sig selv J

Hvis du ønsker at købe et signeret eksemplar af Åben for 179kr (kan også sendes for +30kr) kan du ente skrive til selvstrik(a)selvstrik.dk eller skrive til Maja på majafox(a)live.dk

Næste gang PopUp Strik er flyttet til lørdag den 13. juni hvor der er World Wide Knit in Public dag.